Motosiklet eğitimi üzerine bir kaç söz

25 Haziran 2020 Perşembe

XMAX 250'Yİ ACİL DURUMDA ÇALIŞTIRMAK / ANAHTAR KAYBOLDU, PİLİ BİTTİ, MOTORU NASIL ÇALIŞTIRIRIZ?

   Xmax'ımızın uzaktan kumandasının pili biterse ya da kumandayı (yani anahtarı) kaybedersek motorumuzu nasıl açacak ve çalıştıracağız? Videoda anlatmaya çalıştım. Bu konuda farklı videolar var, ancak ben bir nebze daha detaylı anlatmayı denedim, umarım faydası olur.
NOT: Videoda anlatılan acil durum anahtar kodunuzu kimseyle paylaşmayın, bu kod numarasını öğrenen bu yöntemle motorunuzu çalıştırabilir. Kodun bir kopyasını acil durumlar için yanınızda taşımayı da unutmayın!!!

19 Haziran 2020 Cuma

Dünyanın en hızlı kızılderilisi bu kez youtube'da


Dünyanın en hızlı kızılderilisi yazımızı bilenler olabilir, oradan hareketle Burt Munro'nun hikayesine bir de video yaptık. Buyrun:
Bahis konusu yazıyı link olarak da verelim:
https://mymotorcycleexperience.blogspot.com/2011/11/dunyann-en-hzl-kzlderilisi.html?m=0

10 Haziran 2020 Çarşamba

Bedava Motosiklet Eğitimi mi dediniz?

   Hasan Erkan Anlar, eğitmen eğiticisi olan bir motosiklet ileri sürüs eğitmeni. Kendisi youtube'da bir sosyal kampanya kapsamında ücretsiz "Motosiklet Yol Sanatı" anlatıyor. Bilhassa hiç eğitim almamış sürücüler mutlaka takip etmeli derim, bundan sebep blogumda da paylaşmadan edemedim. Hocanın videoları bir devamlılık arz ettiği için mutlaka ilk videodan başlanarak izlenmeli.
Eğitimler çok pahalı diyenlere bulunmaz nimet denilebilecek bir mecra ortaya çıkartmış. Buyrun kanal aşağıda:

5 Haziran 2020 Cuma

14 Yıl vitesli motosiklet sonrası maxi scooter'a geçmek

Tam 13.5 yıldan sonra ilk kez 2019 Kasım'ında Yamaha Xmax 250 ile scooter kullanmaya başladım. Bu konuda neler hissediyorum, iyi mi oldu kötü mü, vitesli motor mu, scooter mı, hangisi favorim, bunları anlatmaya çalıştığım video yayında.