Motosiklet eğitimi üzerine bir kaç söz

16 Şubat 2010 Salı

125cc ile Dünya Turu...(Around the world by 125cc...)

*

A Voyage to the Dreams


    Gustavo ve Elke isimli bir çift. Ne yapmışlar? Önce Gustavo 2003'te Arjantin'den tek başına yola çıkmış, 125cc'lik Yamaha Ybr125 motosikletiyle başlamış Dünya'yı dolaşmaya. İspanya'ya geldiğinde Elke ile tanışmış. Elke'de İspanya'da Alman bir öğrenci olarak okumaktaymış. Birbirlerini sevmişler, kısa sürede evlenmişler ve sadece 1 haftalık sürüş tecrübesiyle Elke'ye de bir ybr125 alıp yola birlikte devam etmişler. Amaçları, Avusturalya'ya kadar gidip oradan Arjantin'e dönmekmiş. Bunu başarmışlar da. Hayallerine yaptıkları bu yolculuğu 2009'da tamamlamışlar. Kendileri ile ilgili asıl bilgi http://www.re-moto.com/ web adresinde.
    Peki ben niye bundan bahsediyorum? Çünkü İstanbul'a vardıklarında kendileri ile tanışmıştım. Her ikisi de çok mütevazi insanlardı. Zaten öyle olmasa 125 cc ile yola düşmezlerdi herhalde. İstanbul'da çeşitli motosiklet gruplarınca ağırlandılar, ben superevariders'ın Bağdat Caddesi buluşmasında görüştüm kendileri ile. Kendileri ile Ybrclub Türkiye aracılığıyla, daha önceden mailleştiğim için nick'imi söyleyince hatırladılar beni, her ikisi de çok sevindiler ve hemen sohbet başladı.


                                                          Gustavo ve Elke'nin ybr'leri Kadıköy'de.

    Gustavo, toplantıya Ybr125'imle geldiğimi duyunca hemen masadan kalkıp koluma girerek motorumun yanına götürdü beni.



Açıkçası 125cc ile yola düşen biri için Bağdat Caddesindeki bu lüks cafe ortamından biraz sıkılmış gibi görünüyordu. Benim gelmem bir anlamda nefes aldırmış gibi oldu onlara. Motorlar hakkında lafladık, benim ybr ile 2 ayda 2000 km yaptığımı duyunca epeyce şaşırdı.



    Düşünsenize kendisi dünya turuna çıkmış ona rağmen benim kısa sürede yaptığım uzun km'ye şaşırıyor. Her neyse o gece orada olduğuma çok memnun oldular, ben de onları tanıdığıma çok sevindim. Gecenin sonunda iyi yolculuk dileklerimle vedalaştık. O geceden kalan fotoğraflar da aşağıda. Kendileri ile ilgili asıl güzelliklerse yukarıda (ve blogun linkler kısmında) verdiğim sitede.

 
Soldan: Gustavo, Ben ve Elke.



 Vedalaşmadan hemen önce.



2003 - 2009 Arjantin / Avustralya



 Yol uzun, devam etmek lazım. 

04.06.2008 Kadıköy İstanbul. 


*İlk fotoğraf: Sinop Çatalzeytin. (www.re-moto.com'dan alıntıdır)
First picture: Sinop, Çatalzeytin. (From http://www.re-moto.com/)



MotorOn Dergisi'nin Gustavo ve Elke çiftiyle yaptığı röportajın linki de şurada:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginize teşekkürler!