Merhaba.
Bu blog benim kişisel motosiklet hikayemi, motosikletle ilgili deneyim ve düşüncelerimi anlatmaktadır.
Profesyonel bir motosiklet sürücüsü değilim, amatörce, kendi bilgim dahilinde kendime bir kişisel motosiklet arşivi hazırlamak amacıyla yola çıktım, sonrasında iş biraz dallanıp budaklandı. Ben deneyim kazandıkça blogda paylaşım ve yazılar çoğaldı.
Motosiklet insana büyük zevk veren bir taşıt, üstelik büyük şehirlerin trafik kaosuna da bireysel anlamda harika bir çözüm sunuyor. Ama aynı zamanda oldukça riskli de bir taşıt. Motosiklete her sürücü kendi kişisel risklerini ve sorumluluklarını alarak binmek durumunda. Bu sebeple benim burada anlattıklarım tamamen benim kişisel deneyimlerim olup tavsiye ve teşvik niteliği taşımamaktadır. Okurlarının bloğu bu bilinçle okuduğu ön kabulüyle yazıp çiziyorum ve sizin motosikletle yapacaklarınız sizi bağlıyor, tıpkı benimkilerin de beni bağladığı gibi. Blog sizin yapacaklarınızla ilgili sorumluluk kabul etmez, zira burası bir motosiklete başlangıç ya da eğitim mecrası değildir.
Motosiklete başlamak isteyenler için sanılandan çok eğitim merkezi var memlekette, eğitimsiz sürmeyin derim. Çok şey fark ediyor çünkü.

Yolunuz hep açık olsun.
Nice yollara.

Ç.Ö.


18 Eylül 2011 Pazar

Yaşasın Motosiklet Kardeşliği!



















    Motorcular arasında, motosiklet sitelerinde sık sık motosiklet kardeşliğinden bahsedilir. Daha ziyade yolda hiç tanımadığınız motorcuların başınız sıkıştığında yardımınıza koşması olarak öne çıkan bir şey gibi dursa da, farklı işlere de yaradığı kesin. Nasıl mı? Anlatayım.

    Dün işyerimde yoğun şekilde çalışırken telefonum çaldı. Bir ses ismimle hitap ederek, halimi hatrımı sordu. Önce tanıyamadım, ama tanıdık bir sesti bu. Kendini tanıttı, yıllardır görmediğim, bir dönem beraber çalıştığımız eski bir iş arkadaşıydı arayan. Birbirimizin telefon numarasını kaybedeli epeyce zaman olmuştu. "Sen nereden buldun beni, (feysbukum filan da yok benim diyorum içimden)" dedim şaşkınca. Anlattı.

2009'dan beridir o da motosiklet kullanıyormuş. Önce bu bloga rastlamış webde, sonra blogdaki bir kaç fotoda bendenizin gül cemalini görünce anlamış okuduğu blogun eski bir arkadaşına ait olduğunu. Tabii numara filan olmayınca ulaşamamış bana. Ama başka bir motorcu arkadaşla, yine sanal alemde bir motosiklet sitesi aracılığıyla tanışması ve benim de aynı arkadaşla tanışıyor olmam yıllar sonra bana ulaşmasını sağlamış.

    Çok şaşırdım bu işe, diğer arkadaşı da tebrik ettim. Biraz hoş beş ettik, bir Shadow'u varmış. Diğer arkadaşa verdi sonra telefonu. Dedim, "Yahu sen nasıl bir adamsın, nereden nereye vesile oluyorsun, vallahi bravo!".
"Abi biliyorsun camiada az çok tanınıyoruz, her ikinizi de tanıyor olmam, konu meslekten açılınca senin lafının geçmesine sebep oldu, o sayede senin ortak tanıdığımız olduğunu anladık ve bende telefonun olduğu için bi arayalım dedik" dedi. "İyi ki aradınız" dedim. Biraz lafladık, telefon numaralarımızı kaydettik.

    Motosikletsiz olmama rağmen motorculuk insanın peşini bırakmıyormuş demek ki, dedim kendi kendime telefonu kapatınca. Bunu yakınmak için söylemiyorum, bilakis bu harika bir şey ve insanın kendini iyi hissetmesini de sağlıyor. Yoğun işlerin arasında bu telefonla bir an motorcu ruhum depreşti. Yeni gelecek motor için biraz daha vaktim olsa da, motorcu kardeşliği şu an klavye başında bu satırlara aracı olmuş oldu.

    İşte, Motosiklet Kardeşliği denilen şey böyle bir şey, yani sadece motosiklet sırtında ve yoldayken ya da bir motorcu toplantısındayken ortaya çıkan bir şey değil. Her daim sizi takip eden, düşünmediğiniz bir anda moralinizi düzelten de bir şey. Her ikimiz de motosiklet kullanmıyor olsaydık, belki de bu arkadaşımla çok uzun yıllar daha birbirimizi arayıp bulamayacaktık, ama motosiklet sayesinde ortak tanıdğımız bir motorcu arkadaş buna vesile oluyor... Aslında motosiklet işine bulaşmakla ne kadar da iyi bir şey yaptığınızı size hatırlatıyor.

    Motosiklet Kardeşliği, hiç tanımadığınız yolda kalmış bir motorcuya bir ihtiyacı olup olmadığını sormak, gerektiğinde motor çantanızdaki malzemeyi onunla paylaşmak, deponuzdan benzin aktarmak demek. Ve bunu başka bir araçla yaşamanızın ne kadar imkansız olduğunu anlamanız demek. Kimi zaman da, böyle yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı, sırf motosiklet ortak paydası sebebiyle telefonun öbür ucunda bulmak demek. Günümüzün tüm yabancılaştıran aletlerine karşı insanı sosyalleştiren bir şey demek... İyi bir şey demek yani..

Yaşasın Motosiklet Kardeşliği!


Not: Unutmadan ekleyeyim, kardeşlik de, kardeşlik kavramından anlayacak olgunluğa ermiş insan evlatları içindir tabii. Motosiklet Kardeşliği harika bir şeydir, ama her motosiklete binenin motorcu olamadığı gibi, bazı kendini motorcu sananların da, kardeşlik kavramıyla uzak yakın alakaları yoktur ne yazık ki.

2 yorum:

  1. Bu konuda yazı sonuna düştüğüm notu ispatlarcasına gerçekten beni de bu kardeşliği sorgulamaya itecek bazı olaylara şahit olmuyor değilim son zamanlarda. Galiba biz motosiklet tukunları bazen motosiklete fazlaca anlamlar yüklemeyi sevdiğimizden her motosiklete bineni de öyle zannediyoruz maalesef, ama gerçek hayat bu durumun böyle olmadığını bize yaşayarak öğretiyor. İnsaoğlu çiğ süt emmiş sözü zaman zaman fena halde yüzümüze çarpıyor acı şekilde. Bu sebeple daha önce de bahsettiğimiz gibi "motosiklet amaç değil araç olarak kalmalıdır" ve bazen ona fazlaca yüklediğimiz anlamları da sorgulamalıyız diye düşünmekteyim. Ve bu konuda iğneyi değil çuvaldızı kendime batırarak artık bu motosiklet kardeşliği konusunda daha temkinli davranacağımı belirtirim. Motosiklet kullanın, motosikleti sevin ama motosiklet kullanıyorsunuz diye kendinizi ayrıcalıklı bir yere hele de diğer motosiklet kullananlardan da ayrıcalıklı bir yere oturtmak densizliğini yapmayın derim. Çünkü bazen bu densizlikler fazlasıyla belli oluyor. Ve özellikle altınızdaki aletin kalitesi ya da pahasıyla sizin kalitenizin ortaya çıktığı hatasına düşmeyin derim.

    YanıtlaSil
  2. Geldiğim nokta aşağıya yazacağım alıntı gibi olmasa da, zaman zaman aklıma gelip gelip gider bu alıntı niyeyse...

    “Biliyorsunuz, bi gerçeği kabul etmeniz gerekir; motorcu kardeşliği koca bir yalandır.”
    (Hell Ride filminden.)

    YanıtlaSil

İlginize teşekkürler!

NEDEN SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALMALIYIZ ?!

NEDEN SÜRÜŞ EĞİTİMİ ALMALIYIZ ?!
Fotoya tıkla yazıyı oku!

125cc ile Dünya Turu (Around the world by 125cc)

125cc ile Dünya Turu (Around the world by 125cc)
Fotoya tıkla yazıyı oku!

Kaza Şiiri... :)

Kaza Şiiri... :)
Fotoya tıkla yazıyı oku!